Historie

Liebherr groep

Het familiebedrijf Liebherr werd in 1949 door Hans Liebherr opgericht. Het grote succes van zijn eerste mobiele, eenvoudig te bouwen en betaalbare torenkraan was de basis waarop het bedrijf floreerde. Tegenwoordig is Liebherr niet alleen één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van bouwmachines maar ook een erkend leverancier van technische, innovatieve producten en diensten in verschillende branches. Over de jaren is het familiebedrijf uitgegroeid tot een groep waar 43.800 mensen verdeeld over alle continenten en meer dan 100 bedrijven werken.

De naam Liebherr staat niet alleen voor producten en dienstverlening. Hij is ook een synoniem geworden voor ideeën en innovaties; het succes van de Liebherr-groep op de wereldmarkt is de bevestiging. Met haar uitgebreide assortiment – van mobiele kranen tot graafmachines, vliegtuigonderdelen, rupsvoertuigen, wiellaadschoppen, betonmengmachines en nog veel meer – is de Liebherr-groep één van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld.

Liebherr speelt een toonaangevende rol bij de ontwikkeling en de bouw van productie-eenheden en industriële installaties op het gebied van gereedschapsmachines, gekoppelde systemen en automatiseringstechniek en bij de productie van vliegtuigcomponenten. Zelfs een bekende keten van luxe hotels maakt deel uit van de Liebherr-groep.

In 1955 begon Liebherr met de productie van huishoudelijke koel- en vriesapparatuur en behoort tegenwoordig tot één van de toonaangevende Europese fabrikanten. De koel- en vriesapparaten worden in de meest moderne eigen fabrieken in Ochsenhausen (Duitsland), Lienz (Oostenrijk), Marica (Bulgarije) en Kluang (Maleisië) gefabriceerd.

Liebherr is de specialist voor koelen en vriezen en produceert de meest hoogwaardige koel- en vriesapparaten met alle voordelen van de modernste koeltechnieken. ’s Werelds grootste en meest innovatieve assortiment koel- en vriesapparaten bevat voor iedere behoefte het juiste product. Een belangrijk productkenmerk is het zeer lage energieverbruik. Ook met het nieuwe energielabel biedt Liebherr een ruime keuze in zeer energiezuinige modellen.

Buram Electro B.V.

Buram Electro B.V. importeert al meer dan 65 jaar Liebherr koel- en vriesapparatuur in Nederland. Vanuit Uithoorn vinden deze apparaten, via detail- en groothandel, hun weg naar consumenten, instellingen en horeca ondernemingen.

Naast Liebherr importeert Buram Electro B.V. ook Scotsman ijsmachines in Nederland. Scotsman Ice biedt professionele ijsmachines voor iedere situatie. Meer informatie over Scotsman  vindt u op www.scotsman-ijsmachines.nl.

Koop dit product online bij

Voer het typenummer van uw huidige Liebherr apparaat in. Na het invoeren van de eerste letters uit het typenummer kunt u uw apparaat selecteren.

Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

    Let op: dit formulier is alleen voor het geven van feedback. Heeft u een vraag of wilt u direct contact? Ga dan naar onze contactpagina.

    Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.