Koelkasten voor de opslag van medicijnen (DIN 58345)

Koelkasten voor gebruik in apotheken, ziekenhuizen en dokterspraktijken moeten voldoen aan hoge eisen voor de opslag van geneesmiddelen. Daarom beschikken Liebherr medicijnkoelkasten conform DIN 58345 over talrijke functies en uitrustingskenmerken om hoogwaardige preparaten en temperatuurgevoelige medicijnen op de best mogelijke manier te bewaren.

De elektronica maakt een nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk en zorgt in combinatie met de efficiënte isolatie en het dynamische koelsysteem voor optimale bewaaromstandigheden. Geïntegreerde optische en akoestische alarmsystemen waarschuwen bij ongewenste temperatuurafwijkingen. Liebherr koelkasten bieden de zekerheid en constantheid die telt bij de opslag van medicijnen: 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Veiligheid conform DIN 58345

DIN staat voor ‘Deutsches Institut für Normung’ (Duitse nationale normeringsinstantie). Het DIN vaardigt in Duitsland geldende normen uit. DIN 58345 is de norm voor een medicijnkoelkast die wordt gebruikt om medicijnen bij een temperatuur van +5°C op te slaan. DIN 58345 geeft de laatste technologische vorderingen weer en stelt precies geformuleerde eisen vast in relatie tot medicijnkoelkasten.

Een DIN 58345 gecertificeerd apparaat moet onder andere voldoen aan:

 • Naleving van een gebruikstemperatuur van +2 °C tot +8 °C
 • Bruikbaar in omgevingstemperaturen van +10 °C tot +35 °C
 • Geluidsemissie van minder dan 60 dB(A)
 • Optische en akoestische waarschuwingsvoorziening voor een alarm bij hoge en bij lage temperaturen
 • Voorbereiding voor registratie van de gebruikstemperatuur
 • Optisch en akoestisch alarm bij stroomuitval gedurende min. 12 uur (stroomuitval-alarm)
 • Veiligheidsthermostaat ter voorkoming van temperaturen lager dan +2 °C
 • Mechanische belastbaarheid van de inbouwelementen van min. 100 kg/m²
 • Afsluitbare deur
Koop dit product online bij

Voer het typenummer van uw huidige Liebherr apparaat in. Na het invoeren van de eerste letters uit het typenummer kunt u uw apparaat selecteren.

Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

  Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.