Bespaar de komende jaren honderden euro’s op uw energierekening

Geld besparen door te kopen! Dat lijkt tegenstrijdig. Toch loont het om uw oude, nog werkende koelkast om te ruilen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar. Het vervangen van een koelkast van acht jaar of ouder door een superzuinig A+++ exemplaar is goed voor het milieu én levert u financieel voordeel op.

Energievreters

Oude koelkasten zijn energievreters. De afgelopen jaren zijn koelkasten veel zuiniger geworden. Een gemiddelde koel/vriescombinatie uit 2010 met een netto inhoud van 321 liter verbruikt gemiddeld jaarlijks 337 kWh (€ 78). Een model uit 2000 met dezelfde inhoud gebruikt maar liefst 475 kWh (€ 109). U kunt zich wel voorstellen dat het verbruik van nog oudere apparaten en de energiekosten nog groter zijn.

Vergelijk dat eens met de Liebherr CN 4335, een van de zuinigste koel/vriescombinaties van dit moment (A+++). Deze verbruikt 165 kWh en kost u slechts € 38 per jaar op de energierekening!

“Hoeveel kan ik besparen?”

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Wij hebben daarom een bespaarcheck ontwikkeld. Deze berekent hoeveel geld u de komende 10 jaar kunt besparen door een energiezuinig Liebherr apparaat aan te schaffen.

Heeft u een energievreter in huis?
Kies uw apparaat

De vergelijking van "ander merk" apparaten is gebaseerd op de gemiddelde verbruikswaarden volgens Öko-Institut e.V. Freiburg 30 juni 2005 en marktgegevens van onderzoeksbureau GfK. Hierin worden apparaten met een gelijke netto inhoud met elkaar vergeleken; het verbruik is herleid tot kWh per 100 liter. Heeft u al een Liebherr? Dan wordt het energieverbruik van uw huidige Liebherr vergeleken met een model uit ons assortiment. In de calculatie is rekening gehouden met 2% stijging van de elektriciteitsprijs per jaar.

Gemiddelde prijs per kWh € 0,23

Door bijvoorbeeld een 10 jaar oude koel/vriescombinatie te vervangen door een nieuwe extra ruime 70 cm brede CBNes 5778 kunt u de komende 10 jaar maximaal € 516 besparen.

Een ander voorbeeld: De Liebherr CNP 4313 is een A+++ koel/vriescombinatie met NoFrost en heeft een adviesprijs van € 749. Wanneer u een combinatie uit 2000 zou vervangen bespaart u gemiddeld € 73 per jaar. Dit betekent een rendement van maar liefst 10,3% !

Meer bespaartips

Zoals u ziet levert het vervangen van uw koelkast een flinke besparing op. Maar u kunt nog meer doen om energie te besparen met uw koelkast of diepvries! In dit artikel op FreshMAG hebben we 9 tips op een rijtje gezet.

Koop dit product online bij

Voer het typenummer van uw huidige Liebherr apparaat in. Na het invoeren van de eerste letters uit het typenummer kunt u uw apparaat selecteren.

Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

    Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.