IK 1620 Comfort

Lekker stil. Slechts 33 dB(A)

De Liebherr IK 1620 is een zuinige inbouw koeler en voorzien van handige extra’s als een zelfsluitende deur, een digitale temperatuurmeter en een perfect verstelbaar GlassLine interieur. Twee deurvakken zijn in hoogte verstelbaar.

7 jaar zekerheid

Alle huishoudelijke apparaten van Liebherr komen in aanmerking voor 7 jaar zekerheid. Standaard heeft u 2 jaar fabrieksgarantie. Mocht er van het derde tot en met het zevende jaar na aankoopdatum een storing optreden, dan betaalt u niet voor onderdelen en arbeidsloon. U betaalt uitsluitend de voorrijkosten Het enige wat u hiervoor moet doen is het apparaat binnen 6 maanden na aanschaf kosteloos registreren.

Houd groenten en fruit langer vers.

Veel groente en fruitsoorten zijn in de BioCool lade langer houdbaar. In deze kastbrede lade, op rails of rolwieltjes, kunt u met een schuifsysteem de luchtvochtigheid in deze lade verhogen.

Snel afkoelen van levensmiddelen.

De SuperCool automaat verlaagt de temperatuur van het koelgedeelte gedurende twaalf uur naar +2°C. Ideaal voor het snel afkoelen van pas opgeslagen levensmiddelen of een groot aantal flessen.

Adviesprijs:  749

Vind een winkel
Ontdek alle voordelen
7 jaar zekerheid

Alle huishoudelijke apparaten van Liebherr komen in aanmerking voor 7 jaar zekerheid. Standaard heeft u 2 jaar fabrieksgarantie. Mocht er van het derde tot en met het zevende jaar na aankoopdatum een storing optreden, dan betaalt u niet voor onderdelen en arbeidsloon. U betaalt uitsluitend de voorrijkosten Het enige wat u hiervoor moet doen is het apparaat binnen 6 maanden na aanschaf kosteloos registreren.

Houd groenten en fruit langer vers.

Veel groente en fruitsoorten zijn in de BioCool lade langer houdbaar. In deze kastbrede lade, op rails of rolwieltjes, kunt u met een schuifsysteem de luchtvochtigheid in deze lade verhogen.

Ook in hoekopstelling glasplateaus verwijderen.

De GlassLine draagplateaus zijn bij een deuropening van 90° volledig uit te trekken of te verwijderen om schoon te maken. Dit geldt ook voor – indien van toepassing – de groentelade, de BioCool lade, de twee of drie 0°C laden van alle BioFresh modellen en de diepvriesladen

Schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk.

Veel onderdelen zijn geschikt om te reinigen in uw vaatwasser. Naast het deurinterieur bestaande uit kunststof plateauhouders, glasplateaus, flessenhouders, eierrekje en VarioBox, hoeven ook de GlassLine draagplateaus en de steunen voor het deelbare glasplateau niet met de hand te worden schoongemaakt.

Eenvoudig te reinigen interieur.

Kenmerkend voor het interieur van de koelkasten zijn de aan beide zijden aangebrachte zuilvormige plateauhouders. Dit concept garandeert een grote flexibiliteit bij het verstellen van de glasplateaus. Een bijkomend voordeel is het gladde oppervlak van het interieur dat daardoor zeer eenvoudig is te reinigen.

Ook voor extra grote verpakkingen.

De binnendeur van de Comfort modellen kenmerkt zich door de hoogwaardige afwerking. De gehard glazen bodem van gesatineerd veiligheidsglas zit stevig ingeklemd in twee kunststof houders met verstelbare flessenhouder. De deurvakken zijn in hoogte verstelbaar.

Tot 30 kg belastbaar en eenvoudig te reinigen.

Het hoogwaardige interieur wordt onderstreept door de luxe GlassLine uitrusting. De van veiligheidsglas gemaakte draagplateaus zijn sterk, krasbestendig en eenvoudig te reinigen. De draagplateaus zijn afgewerkt met een edelstalen lijst en afneembare achterstrip. De glasplateaus kunnen in hoogte worden versteld zonder dat deze eerst moeten worden uitgenomen. Bij een deuropening van slechts 90° zijn de glasplateaus uitneembaar.

Zeker en vast.

Apparaat wordt op 4 punten aan het meubel bevestigd en na montage netjes afgedekt.

Altijd de juiste afstand.

De vier bevestigingspunten beschikken over afstandhouders die ervoor zorgen dat het apparaat op de juiste diepte in de meubelkast wordt geplaatst.

Altijd stabiel.

Dankzij de in hoogte verstelbare pootjes kunnen de apparaten optimaal worden afgesteld. Hierdoor staat het apparaat altijd stabiel.

Perfecte montage voor iedereen.

Met de bevestigingsplaat wordt het meubelpaneel bij de deur-op-deur modellen direct op de deur van de koelkast gemonteerd. Dankzij de bevestigingsplaat is het meubelpaneel in hoogte, breedte en diepte aan te passen. Hiermee zijn Liebherr inbouwapparaten perfect af te stellen.

Energiezuinige, heldere verlichting.

LED verlichting is energiezuinig, heeft een zeer lange levensduur en een minimale warmteafgifte. Daarnaast is voor LED-technologie weinig ruimte nodig waardoor de verlichting plaatsbesparend in het interieur kan worden geïntegreerd.

Overzichtelijke bediening.

Met de druktoetsbediening kunnen alle functies eenvoudig en overzichtelijk worden ingesteld. De gekozen temperatuur wordt in het digitale LC Display tot op de graad nauwkeurig aangegeven.

Ruimte voor hoge karaffen of verpakkingen.

Het deel- en onderschuifbare glasplateau kan op iedere hoogte worden geplaatst en biedt daarmee maximale flexibiliteit. Zo vinden ook hoge karaffen snel een plaats in de koelruimte.

Ook voor extra grote 2 liter verpakkingen.

In hoogte verstelbare deurvakken met gehard glazen bodem, kunststof steunrails en een solide omlijsting. Voor het veilig bewaren van flessen en levensmiddelen in de binnendeur beschikt het onderste deurvak over een houder die u kunt verschuiven. De deurvakken zijn groot genoeg voor 2 liter verpakkingen.

Met links- of rechtsdraaiende deur.

Met de mogelijkheid de deurdraairichting te wijzigen, is de kast altijd goed toegankelijk. Alle huishoudelijke modellen zijn af fabriek voorzien van rechts scharnierende deuren en zijn voorbereid voor scharnierwisseling.

Beveiligd tegen kinderhandjes.

Door de kinderbeveiliging te activeren wordt het per ongeluk uitzetten van het apparaat voorkomen. Wanneer de kinderbeveiliging is ingeschakeld, wordt dit via een symbool in het display aangegeven.

Maximale flexibiliteit in het interieur.

Kenmerkend voor de Liebherr binnenkuip zijn de aan beide zijden geïntegreerde steunen aan voor- en achterkant. Deze garanderen een grote flexibiliteit bij het verstellen van de glasplateaus. U kunt de glasplateaus om de 4 cm plaatsen. Een ander voordeel is het zeer gladde interieur dat schoonmaken vereenvoudigt.

Snel afkoelen van levensmiddelen.

De SuperCool automaat verlaagt de temperatuur van het koelgedeelte gedurende twaalf uur naar +2°C. Ideaal voor het snel afkoelen van pas opgeslagen levensmiddelen of een groot aantal flessen.

De Liebherr kwaliteit

Als koel- en vriesspecialist ontwikkelt Liebherr voortdurend nieuwe oplossingen voor meer koelcomfort, bedieningsgemak en energiebesparing. Hoogwaardige materialen tot in detail afgewerkt, moderne en nauwkeurige elektronische besturingen en een milieuvriendelijk productieproces garanderen de spreekwoordelijke Liebherr kwaliteit.

Goed georganiseerd.

Het eierrekje is de perfecte oplossing voor het bewaren van de eieren. Er is ruimte voor tien eieren. Het eierrekje kan eenvoudig op een glasplateau of in een van de deurvakken worden bewaard.

Bakken klaar? Koelen maar.

Alle inbouw koelkasten en koel/vriescombinaties zijn geschikt om een bakplaat direct in te schuiven. Ideaal in de voorbereiding en tijdens het bakken. Bij 90° deuropening is het inzetten en uitnemen van de bakplaat mogelijk.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen?
Heeft u een Liebherr apparaat in huis staan?
De vergelijking van "ander merk" apparaten is gebaseerd op de gemiddelde verbruikswaarden volgens Öko-Institut e.V. Freiburg 30 juni 2005 en marktgegevens van onderzoeksbureau GfK. Hierin worden apparaten met een gelijke netto inhoud met elkaar vergeleken; het verbruik is herleid tot kWh per 100 liter. Heeft u al een Liebherr? Dan wordt het energieverbruik van uw huidige Liebherr vergeleken met een model uit ons assortiment. In de calculatie is rekening gehouden met 2% stijging van de elektriciteitsprijs per jaar.

Gemiddelde prijs per kWh € 0,22
Specificaties
Standaard informatie
Afmetingen
Koelen
Overige kenmerken
Beschikbare accessoires
Set stelpoten
 7,95
Bestel direct
Dankzij de in hoogte verstelbare poten kan het inbouwapparaat perfect worden uitgelijnd op de opstellingslocatie, waardoor een optimaal sluitgedrag van de deur wordt gegarandeerd en apparaten blijven functioneren.
Dankzij de in hoogte verstelbare poten kan het inbouwapparaat perfect worden uitgelijnd op de opstellingslocatie, waardoor een optimaal sluitgedrag van de deur wordt gegarandeerd en apparaten blijven functioneren. minder
Edelstalen meubelfront met handgreep (9901990)
 429
Een hoogwaardige edelstalen front (906 x 595 x 19 mm) met robuuste handgreep voor nismaat 88 cm.
Een hoogwaardige edelstalen front (906 x 595 x 19 mm) met robuuste handgreep voor nismaat 88 cm. minder
SoftSystem
 99
Bestel direct
De SoftSystem deursluiting voor modellen met deur op deurmontage dempt de beweging bij het sluiten. Zelfs met volle handen is een klein zetje voldoende om de deur zachtjes te laten sluiten. Vanaf een openingshoek van 45° sluit de... meer
De SoftSystem deursluiting voor modellen met deur op deurmontage dempt de beweging bij het sluiten. Zelfs met volle handen is een klein zetje voldoende om de deur zachtjes te laten sluiten. Vanaf een openingshoek van 45° sluit de deur automatisch. Bij koel/vriescombinaties is er 1 SoftSystem per deur nodig. minder
Afdekplaatjes scharniergaten
 4,95
Bestel direct
Wanneer een apparaat met sleepdeurmontage wordt vervangen door een model met deur-op-deurmontage, kunnen de gaten in de meubelpanelen worden opgevuld met deze afdekplaatjes.
Wanneer een apparaat met sleepdeurmontage wordt vervangen door een model met deur-op-deurmontage, kunnen de gaten in de meubelpanelen worden opgevuld met deze afdekplaatjes. minder
Botervloot
 12,95
Bestel direct
De botervloot kan dankzij de éénhandige bediening gemakkelijk worden geopend en aan het deksel worden opgepakt. De doordachte afmetingen maken het mogelijk boter van verschillende formaten te bewaren. De botervloot is sterk,... meer
De botervloot kan dankzij de éénhandige bediening gemakkelijk worden geopend en aan het deksel worden opgepakt. De doordachte afmetingen maken het mogelijk boter van verschillende formaten te bewaren. De botervloot is sterk, geschikt voor de vaatwasser en past in alle GlassLine deurvakken. minder
Eierrekje
 12,95
Bestel direct
De capaciteit van het variabele eierrekje is aan te passen waardoor er 10 tot 18 kippeneieren of - omgedraaid - tot 28 kwarteleitjes veilig kunnen worden bewaard. Om de houdbaarheid van de eieren te verlengen, kunnen de eieren met de... meer
De capaciteit van het variabele eierrekje is aan te passen waardoor er 10 tot 18 kippeneieren of - omgedraaid - tot 28 kwarteleitjes veilig kunnen worden bewaard. Om de houdbaarheid van de eieren te verlengen, kunnen de eieren met de punt naar beneden worden geplaatst. minder
VarioBox-set
 67,95
Bestel direct
In de uitneembare VarioBoxen kunnen levensmiddelen serveerklaar worden gekoeld. De VarioBoxen zijn net als de deurvakken op verschillende hoogtes in de deur te plaatsen. Dankzij de uittrek-stop blijft de box bij het pakken van... meer
In de uitneembare VarioBoxen kunnen levensmiddelen serveerklaar worden gekoeld. De VarioBoxen zijn net als de deurvakken op verschillende hoogtes in de deur te plaatsen. Dankzij de uittrek-stop blijft de box bij het pakken van levensmiddelen veilig hangen. minder
Flessendraagrooster
 24,95
Bestel direct
Een praktische en plaatsbesparende oplossing voor het bewaren van flessen.
Een praktische en plaatsbesparende oplossing voor het bewaren van flessen. minder
Begrenzing deuropeningshoek 90°
 11,95
Bestel direct
Hiermee kunt u de openingshoek van de deur begrenzen tot 90°. Handig wanneer het apparaat op de hoek van de keuken is geplaatst en de deur mogelijk tegen de muur stoot bij opening verder dan 90°. Voor combinaties met twee deuren... meer
Hiermee kunt u de openingshoek van de deur begrenzen tot 90°. Handig wanneer het apparaat op de hoek van de keuken is geplaatst en de deur mogelijk tegen de muur stoot bij opening verder dan 90°. Voor combinaties met twee deuren heeft u slechts een set nodig. minder
Vind een Liebherr dealer in de buurt
9.2 10 10
Reviews
Gemiddelde beoordeling
De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten voor de IK 1620 Comfort op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product.
Schrijf een review
9,2
Kieskeurig.nl review criteria:
Uitstekend
Uitstekend
Lars
11-04-2021
 • Product paar maanden in bezit
 • Product gekocht
Mooie koelkast
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 9,0
Mooie koelkast. Super fijn in te delen. En alle materialen van goede kwaliteit. Lekker stil hoor je nooit en werkt goed
Pluspunten
 • Goede verlichting
 • Flexibel in te richten
 • Goede kwaliteit
Review criteria:
Uitstekend
Uitstekend
Tonnie
23-03-2021
 • Product paar dagen in bezit
 • Product gekocht
Inbouw koelkast
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 10,0
Na 22 jaar een nieuwe maar wat is het een verschil, mooie led verlichting, de vrouw blij, de schappen kunnen veel beter eruit en op hoogte verplaatsbaar zonder dat ze eruit hoeven.
Zijn zeer blij en hopen er lang plezier van te beleven.

Groet Ina Tonnie
Review criteria:
Uitstekend
Goed
Detty
14-11-2020
 • Product paar dagen in bezit
 • Product gekocht
Fijne Koelkast
Algemene score
Reviewscore | 9,0
Deze koelkast bevalt prima! De temperatuur is digitaal in te stellen en beschikt over een duidelijk display. De koelkast is energiezuinig, heeft een laag geluidsniveau (zeer prettig) en is voorzien van heldere verlichting. De Super Cool toets om versneld te koelen is ook erg handig.
Pluspunten
 • energiezuinig
 • geluidsarm
 • handige eierhouder
 • duidelijke temperatuurdisplay
Minpunten
 • geen ijsblokjeshouder
Review criteria:
Goed
Goed
AP
12-11-2020
 • Product paar dagen in bezit
 • Product gekocht
Stil en zuinig
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 9,0
Koelkast heeft een fijne indeling, digitaal in te regelen en af te lezen graden, twee lades en is zuinig in gebruik.
Pluspunten
 • Twee lades
 • laag in decibel geluid
Review criteria:
Uitstekend
Uitstekend
Douna
11-11-2020
 • Product paar dagen in bezit
 • Product gekocht
Mooie koelkast
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 9,0
Fijne koelkast. Stil en rekjes kunnen zowel in de deur als koelkast verzetten.
Glas is mat, is wel mooi maar dempt wel het licht van het lampje en je kan de producten moeilijker zien. Onze koelkast zit laag. Als de koelkast op ooghoogte zit zal je daar minder last van hebben.
Pluspunten
 • 2 groentelades
 • Bakjes verplaatsbaar
Minpunten
 • Mat glas beperkt zicht en verlichting.
Review criteria:
Goed
Uitstekend
M.Cloos
09-11-2020
 • Product paar dagen in bezit
 • Product gekocht
Handige inbouwkoelkast
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 9,0
Goede indeling, prettig display, fluisterstil. Je maakt hem makkelijk schoon en je kunt de vakken makkelijk naar eigen inzicht hoger of lager instellen.
Review criteria:
Goed
Goed
Miranda
20-10-2020
 • Product paar weken in bezit
 • Product gekocht
Energiezuinig en lekker koel
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 8,0
Liebherr is natuurlijk al een van de A-merken onder de koelkasten deze inbouwkoelkast is gewoon heel erg energiezuinig. Ook handig is dat je de temperatuur digitaal kunt aflezen en instellen, zodat je niet meer hoeft te draaien een knop van 1 tot 5. Het licht is fris wit en dat geeft gewoon een frisse uitstraling.
Pluspunten
 • digitale temperatuur instellen
 • energiezuinig
Review criteria:
Goed
Uitstekend
Conny
08-08-2020
 • Product gekocht
Beste Koop
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 10,0
Makkelijk in te stellen, mooi design en energie zuinig. De extra knop om snel te koelen werkt prima, fijn als je veel boodschappen in de koelkast hebt gelegd.
Pluspunten
 • Koelt snel en goed
 • Mooie indeling
Minpunten
 • Prijs
Review criteria:
Uitstekend
Uitstekend
Frans
05-08-2020
 • Product paar weken in bezit
 • Product gekocht
Prima koelkast
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 10,0
Het apparaat koelt fantastisch, inhoudelijk erg overzichtelijk en moderne vormgeving!.
Ruim ingericht. Zeer heldere verlichting.
Gemakkelijk te bedienen.
Handleiding is ook erg duidelijk
Pluspunten
 • goede koeling
 • overzichtelijk
 • moderne uitstraling
Review criteria:
Uitstekend
Uitstekend
Helwegen
29-07-2020
 • Product paar dagen in bezit
 • Product gekocht
Inbouw koelkast
Ja, ik beveel dit product aan
Algemene score
Reviewscore | 9,0
Als opvolger van mijn 25 jaar oude Liebherr koelkast een nieuwe vervanger uitgekozen , uiteraard weer een Liebherr n.l. Liebherr IK 1620-21 met zelfsluitende deur.
Is zeer zuinig en je hoort hem bijna niet. Mooi interieur binnenzijde met degelijke afwerking en mooie verlichting. Ik hoop dat deze net zo lang meegaat als de vorige. Kortom ik ben er zeer tevreden mee.
Pluspunten
 • Zeer zuinig en bijna niet hoorbaar
 • Zelfsluitende deur
 • Digitale temperatuurmeter
 • 7 jaar garantie
Minpunten
 • nog niet gevonden.
Review criteria:
Uitstekend
Goed
Koop dit product online bij

Voer het typenummer van uw huidige Liebherr apparaat in. Na het invoeren van de eerste letters uit het typenummer kunt u uw apparaat selecteren.

Feedback
Hoe tevreden bent u met deze pagina?

  Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.